Barista op een beurs of event

Vilter Coffee maakt ook jouw beurs, congres, seminar of event tot een succes!

Onze barista's zijn de perfecte gastheer of gastvrouw en zorgen ervoor dat het jouw gasten aan niks ontbreekt. Door onze betrokkenheid, aandacht en passie voor koffie zorgen wij ervoor dat uw gasten zich meteen thuis voelen. Koffie verbindt mensen en zorgt ervoor dat jij en je gasten even de tijd hebben om met elkaar in gesprek te komen of om elkaar beter te leren kennen. Uiteraard vertellen wij geïnteresseerden ook graag meer over het onstaan en de verschillende vormen van koffie. 

Met onze eigen apparatuur en mobiele bar zijn we in staat om op elke locatie heerlijke koffie te zetten. Omdat we verschillende zetmethodes en verschillende koffiebonen gebruiken wordt koffie van Vilter een ware beleving.  Zo zetten wij niet alleen de lekkerste espresso's en verwennen wij de gasten met de mooiste latte art, maar ook zetten wij de meest smaakvolle filterkoffies. 

Heb je zelf wensen wat betreft de koffie dan kunnen we dit uiteraard voor je regelen. Het enige wat wij op locatie nodig hebben is een elektriciteitspunt en eventueel een waterkraan. 

Wat is filterkoffie?

Filterkoffie vraagt toewijding en geduld, maar dit wordt beloond met een heerlijke kop koffie waarin veel van de oorspronkelijke aroma's van de koffie zijn te onderscheiden. Welke vormen wij gebruiken zie je hieronder.   
                      

Hario V60 
De Hario V60 is een van origine Japanse zetmethode. Deze pour over methode is ideaal voor thuisgebruik en op evenementen een echte eyecatcher. De naam V60 is niet zomaar gekozen. De hoek waarin de koffiefilter staat is namelijk 60 graden. Het uiteinde vormt daardoor een punt, perfect voor een gelijkmatige extractie van de koffie. Het resultaat is een lichte koffie waarbij de verschillende fruittonen die de koffiebonen bevatten goed naar voren komen. 

Chemex
De Chemex is een veelgebruikte en popularie manier om slow coffee te zetten. De Chemex is in 1941 al ontworpen door de Duitse chemicus Peter Schlumbohm (1896-1962). Het heeft de typische vorm van een zandloper met een houten kraag en een leren touwtje. Ruim zeventig jaar later is de Chemex weer helemaal terug van weggeweest en een ideale manier voor het maken van een kopje filterkoffie. De extra dikke filters, die veel oliën en vaste stoffen in de koffie vasthouden en conische vorm van de Chemex, welke zorgt voor een langere contacttijd tussen de koffiebonen en het water, zorgen voor een lichte en fruitige koffie. 

Aeropress
De Aeropress is een relatief nieuwe en één van de meest gebruikte vormen van koffie zetten. Sinds de lancering van deze methode zijn er jaarlijks landelijke en wereldkampioenschappen Aeropress zetten en is het een ideale zetmethode om mee te experimenteren. De Aeropress kun je op twee verschillende manieren gebruiken, namelijk volgens de traditionele methode of de inverted methode . De traditionele methode haalt de fijne nuances in de koffie naar voren, terwijl met de inverted methode zoete koffies beter tot hun recht komen. 

Sifon 
Deze methode lijkt alsof je belandt bent in een scheikundeles. De Sifon, ofwel vacuüm zetmethode, die door drukverschillen het water in de onderste bol omhoog stuwt, de koffie laat trekken en daarna de koffie, zonder koffiedik, weer terug naar onder zuigt ziet er niet alleen spectaculair uit, maar smaakt ook nog eens verschikkelijk lekker.  Deze methode levert een lichte koffie met een zuivere smaak die langdurig blijft hangen in de mond. Het is weliswaar niet de meest handige methode en vergt veel discipline van de barista, maar het zorgt voor een echte beleving.

[unex_ce_button id="content_m5qnh8hqu" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="18px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="5px" button_bg_color="#aa5a31" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#aa5a31" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ffffff" button_border_hover_color="#aa5a31" button_link="http://viltercoffee.nl/offerte/" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]OFFERTE[/ce_button]

Wil je meer weten? 
Neem contact met ons op.

Brent Kunnen
0650855418
Frank Ouwerling
0622024061

KVK: 65020146
BTW: NL855948759B01
Bank: NL 47 RABO 0156854805