Over Vilter Coffee
Wie zijn wij?
Koffie is het visitekaartje van jouw evenement. Sinds de oprichting in 2016 zijn wij erop gefocust om op elke gewenste locatie de sfeer van jouw favoriete koffiebar te creëren. Dit doen we door uitsluitend te werken met specialty koffie en de beste barista’s met een hoog serviceniveau. We kennen de volledige herkomst en verwerking van onze koffiebonen en werken uitsluitend met producten waar wij ook echt achter staan! Zo zijn wij o.a. volledig plantaardig (geen gebruik van koemelk dus!) en denken wij na over de gevolgen van ons handelen op klimaat, mens en milieu.
Zakelijke evenementen
We verzorgen koffie op evenementen. Onze focus ligt op het verzorgen van koffie tijdens zakelijke evenementen.
Denk hierbij aan o.a. beurzen, congressen, jubilea, kantooropeningen en bedrijfsfeestjes.
Voor elke gelegenheid rijden wij onze mobiele koffiebar naar binnen en serveren we de mooiste en lekkerste koffie’s.
Ontstaan uit passie
Een rondleiding in Colombia op koffieplantages zorgde voor de passie over het product. De vaak slechte kwaliteit koffie op (zakelijke) evenementen zorgde voor de rest.
Onze koffie
De familie Tocto runt de plantage Churupampa in Peru, waar ze niet alleen koffie verbouwen. In de rijke bergen van Chirinos vind je een gemeenschap van koffieondernemers die streven naar een volledige circulaire, sociale onderneming. Wat ooit de thuisbasis was van koffie’s met smaaktonen van chocolade en volle koffieblends, heeft geleid tot een nieuwe generatie boeren die verstand hebben van specialty coffee en een manier hebben gevonden om deze op de meest ecologisch duurzame manier te verbouwen.
Finca Churupampa is een vooruitstrevende koffieboerderij in Chirinos, Cajamarca, Peru, gerund door Eber Tocto en zijn broers. Sinds hun ouders de exploitatie van de boerderij hebben overgenomen, hebben de gebroeders Tocto Finca Churupampa getransformeerd tot een toonaangevend plantage voor een economisch en ecologisch duurzame koffieproductie.
Peru, Cajamarca
Plantage: Finca Churupampa
Boer: Lenin Tocto Minga
Groeihoogte: 1600 - 1900m
Variëteit: Arabica / Typica, Caturra & Pache
Verwerkingsmethode: Gewassen


Onze uitgangspunten?
100% Plantaardig
Op al onze evenementen gebruiken wij enkel en alleen nog 100% plantaardige dranken.
Vanwege de grote belasting op het milieu, het kalverleed wat gepaard gaat met de zuivelproductie en de toegenomen kwaliteit van plantaardige alternatieven kiezen wij er bewust voor om alleen plantaardige varianten te serveren tijdens onze evenementen. Een verantwoorde en logische keuze!
Help jij met mee het tegengaan van verspilling, een lagere CO2-uitstoot en minder kalverleed?
Naast de barista havermelk van ROA gebruiken wij ook andere plantaardige (glutenvrije) dranken van Sproud en Alpro
Plezier
Het allerbelangrijkste, want waarom zou je iets doen als je er geen plezier aan beleefd?
En dan bedoelen we plezier voor iedereen. Wijzelf, opdrachtgevers, barista’s en de koffieboeren
Kwaliteit
Kwaliteit in producten, in service en alles wat we doen.
Zo zijn al onze producten waar we mee werken zorgvuldig geselecteerd , van mobiele bar tot chocolademelk, van espressomachine tot koffieboon. En werken we enkel met gastvrije top barista’s die gastvrijheid net zo hoog in het vaandel hebben staan als wij.
Ontwikkeling
Elke dag en bij alles wat we doen willen we leren en verbeteren. Binnen ons bedrijf doen zich altijd verbeterpunten en uitdagingen aan en die grijpen we met beide handen aan.
Hoe wordt ik een betere barista? Kunnen we onze dienstverlening verbeteren? Kan de logistiek efficiënter?
Waarschijnlijk zijn we nooit uitgeleerd, mooi zo!
Klantgericht
Duidelijke communicatie, afspraken na komen, flexibiliteit, bereidwilligheid, meedenken en kwaliteit.
Dat is waar we voor staan en hoe we graag samenwerken. Op die manier bouwen we waardevolle langdurige relaties op.
Innovatie
We doen de dingen op onze eigen manier, soms wat anders dan men gewend is. Wij serveren geen standaard bakkie pleur, maar bijzondere specialty coffee. Koffie waarvan we de herkomst en verwerking volledig kunnen traceren en zeker weten dat er in de hele keten zorgvuldig wordt gewerkt. Dit is nodig, voor de koffieboer, de natuur en ook voor ons.
En dan hebben we het alleen over onze koffie. Ook wij zijn bewust van de consequenties van ons handelen. Waar kunnen we zaken beter aanpakken? Kunnen we een koffiebar bouwen die volledig op zonne-energie werkt? Kunnen we onze koffiedik nuttig gebruiken? Kunnen we onze koffiebekers composteren? Hoe kunnen wij helpen om het leven de koffieboer te verbeteren?